Mar
Včasih je potrebna le drobna spodbuda, pa naredimo tisti odločilni korak in pripravimo inovativno spomladansko jed za dušo in telo.
Trenutno smo v situaciji, ko je lahko kuha naša animacija, aktivnost za dušo in prijetno dnevno opravilo. Za vas smo pripravili recept za spodbudo energije, da okusite slastno mešanico hranilnih sestavin.
Krompirjevi žepki s čemažem na regratu s koruzo in jogurtom
- 2-3 krompirje
- 2 jajci
- 0,05 kg masla
- 0,2 kg ostre moke
- sol, muškatni orešček
- jajce za mazanje
- ostra moka za valjanje
- 1 manjša čebula
- 0,1 kg stebelne zelene (sesekljana)
- 0,1 kg čemaža (drobno narezan)
- 0,03 kg krušnih drobtin
- pol čajne žličke svežega ingverja (sesekljan)
- sol, poper, olje
- Regrat dobro očistite in umijte
Preliv:
- 0,2 l jogurta
- sok 1,5 limone
- 0,05 l olivnega olja
- noževa konica sekljanega česna
- sol, poper, mleta suha paprika (lahko pekoča)
- 0,2 kg koruze iz pločevinke
- 0,5 kg očiščenega in opranega regrata
NADEV - Na močnem ognju prepražimo čebulo, dodamo ingver in zeleno, nazadnje še čemaž. Nato odstavimo iz ognja, začinimo in dodamo drobtine, da dobimo maso.
SOLATNI PRELIV - V kozico vmešamo vse sestavine (jogurt, limonin sok, olivno olje, česen, papriko) začinimo po okusu ter segrejemo do vretja. Tako pripravljeni preliv prelijemo preko regrata, ki smo ga porazdelili na globoko porcelanasto ploščo (krožnik), potresemo s koruzo in dodamo ocvrte čemaževe žepke.