maj
V prvi ediciji Supercatering posebne rubrike »SUPER kuha« vam ponujamo recept najbolj osvežilne poletne torte Cheesecake, ki jo pri nas pripravimo na naš SUPER način, z dodatkom lešnikov ali mandljem (mmmljask).
Pri pripravi jedi Klemen z ekipo ne ubira bližnjic, temveč obstoječe recepte dovrši, še raje pa jih sam ustvari.
Če želite za poletni piknik, praznovanje ali pa domače sladkanje pripraviti prav posebno sladico Cheesecake (poznana tudi kot sirova torta) upoštevajte spodnja navodila in presenetite svoje najbližje s sladico, ki jo vsi obožujemo.
Sestavine za 12 oseb
Testo:
- 200 g mletih lešnikov ali mandljev
- 200 g moke
- žlica pecilnega praška
- 100 g kristalnega sladkorja
- 175 g olivnega olja
- 0,5 dl vode
- sčepec soli
Nadev:
- 830 g skute
- 3 jajca
- 3 rumenjaki
- 1,5 limone (sok + lupine)
- 1 vanilin strok (izluščimo semena)
- 100g sladkorja v prahu
Preliv:
- 400 g zamrznjenih gozdnih sadežev
- 2 žlici sladkorja
- 0,5 dl vode
- 5 listov želatine
Navodila za pripravo
Prvi korak je, da pečico nastavimo na 160°C. Rešetko v pečici nastavimo na srednjo višino. Testo pečemo v okroglem pekaču s snemljivim obodom premera 23 cm. Pekač rahlo namastimo z maslom in ga pokrijemo s peki papirjem.
Nato se lotimo priprave testa, pri čemer najprej zmešamo suhe sestavine (mleti lešniki ali mandlji, moka, pecilni prašek, kristalni sladkor, ščepec soli), dodamo vodo in olivno olje ter vse skupaj dobro premešamo. Pomagamo si lahko tudi s kuhinjskim mešalnikom. Vse skupaj se mora pomešati v enotno zmes. Nato zmes položimo v pekač in z dlanmi dobro pritisnemo ob dno in malce ob rob pekača.
Sledi priprava Cheesecake mase. Vse sestavine stresemo v posodo in najprej zmešamo z rokami, nato v dveh delih fino zmešamo z električnim mešalnikom. Dobiti moramo gladko in kremasto zmes. Zmes razporedimo na testo in pekač položimo v pečico. Pečemo 32 minut, nato pečico zmanjšamo na 130 °C in pečemo še 10 minut.
Med peko torte pripravimo še preliv iz gozdnih sadežev. Gozdne sadeže, sladkor in vodo zavremo, nato v lonec dodamo namočeno in ožeto želatino. Vse skupaj pokuhamo in nato prelijemo po torti.
Sledi postopek ohlajanja in občutek lakote se s pogledom na slastno torto veča in veča. Čez dve uri je torta končno ohlajena in z največjim veseljem jo lahko postrežem svojim najbližjim.
Nam se cedijo sline. Dober tek!