Nov
Zaključni dogodek festivala November Gourmet Ljubljana se je v petek, 23. novembra, ponovno odvil na edinstvenem prizorišču v Mestu oblikovanja. Program je povezoval voditelj in komik Jože Robežnik, glavne zvezde večera pa smo bili Supercateringovci, ki smo s svojimi kulinaričnimi postajami razvajali vse kulinarične entuziaste.
Že ob vstopu v prireditveni prostor nas je pozdravila čarobna svetloba v barvi naše prestolnice, kulinarične postaje pa so nas popeljale med okuse Ljubljane, tradicionalne ljubljanske jedi, ki smo jim zaznamovali s kančkom sodobnosti in kreativnosti. Na postaji Tromostovje smo uživali v trisu tatarcev (goveji, brancin-gamberi, pesin), pripravljenih pred gosti, pri postaji Zmajski jezik okušali sendvič z govejim jezikom, ribano nadzemno kolerabo, bučnimi semeni, gorčičnim namazom in mladim sirom, se pri Grajskem zalogaju navduševali nad šunko v testu s pogačo, svežim hrenom in smetanovim hrenom z jabolki, na naslednji postaji spoznali ljubljanske krape, ajdove krape, nadevane z rdečim zeljem na kremi pečene muškatne buče z rezinami pečenih račjih prsi, ter se na postaji Julijino jabolko sladkali s pečenim jabolkom z orehi, medom, vaniljevo kremo in brusnicami, po receptu naših babic.
Na glavnem prizorišču so nas animirali mladi kulinarični mojstri in priznani chefi s svojimi kulinaričnimi domislicami. Vrhunec večera je bil napeti troboj finalistov natečaja Nov okus Ljubljane, ki so se pred občinstvom in strokovno žirijo (Jorg Zupan, Valentina Smej Novak in Boštjan Napotnik) s kuhanjem jedi po lastnem receptu pomerili za naziv Nov okus Ljubljane. Zmagovalec je z receptom za jabolčno-bučno mini mousse tortico postal Bruno Šulman. Nov okus Ljubljane bomo z veseljem tudi mi pripravljali na naših dogodkih. Več o dogodku in celotnem festivalu si oglejte na spletnem mestu https://gourmet-lj.si.