avg
Sladica, ki je nad-okusna za vse vrste sladokuscev, je pa primerna tudi za vegane. Pripravite jo lahko za piknik ali bolj svečan dogodek.
Sestavine za 12 oseb
Čokoladni biskvit:
Kokosova krema:
- 600 ml kokosove smetane za stepanje (priporočamo SYATOO!)
- 90 g kokosove moke
- 60 g sladkorja v prahu
Čokoladni preliv:
- 200 g temne čokolade
- 150 g sladkorja
- 150 g vode
Navodila za pripravo
Za pripravo biskvita najprej zmešamo suhe surovine, nato dodamo še vanilijo, olje in vodo. Z električnim mešalnikom dobro premešamo. V pekač G1 položimo peki papir in maso vlijemo v pekač. Uporabite lahko tudi dva standardna tortna obroča. Za 43 minut vstavimo v že segreto pečico na 176 stopinj. Pečen biskvit ohladimo. Zgornji del obrežemo, da je raven, nato z obročkom izrečemo manjše biskvitne kroge.
Sledi drugi korak, ki je priprava kokosove kreme, ki je zelo enostaven. Vse sestavine stepemo z električnim mešalnikom, da naraste. Masa mora postati kompaktna.
Sladico zaključimo s tretjim korakom. V posodi zavremo sladkor in vodo. Medtem ko vremo vodo in sladkor, na pari v kotličku stopimo čokolado. Nato v stopljeno čokolado vlivamo sladkorni sirup in z metlico mešamo, da dobimo gladko tekočo maso. V kolikor ne porabite vsega sladkornega sirupa ne skrbite, saj je poraba odvisna tudi od tipa čokolade.
Na izrezane obročke biskvita (z vrečko za dresiranje) stisnemo kokosovo kremo in prelijemo s čokoladnim prelivom. Pripravili smo izvrstno sladico, ki pocedi še tako "zahtevne" sline.
Pa dober tek!