Dec
V prednovoletnem času velikokrat gostite prijatelja ali družino. Navdušite bližnje z odličnim receptom namaza dimljene postrvi s granatnim jabolkom in kalčki dikon redkvice.
Sestavine
Navodila za pripravo
Postrvi odstranimo kožo in kožišče, nato sesekljamo čebulo na tanke kolobarje.
V segreto ponev dodamo olivno olje in bečulo, na hitro prepražimo, da postekleni, dodamo natrgane fileje postrvi in svež timijan. Skupaj med stalnim mešanjem pražimo 6 minut. V kolikor se postrv malce prime ponve, ni nič narobe, saj to doda malce okusa. Nato dodamo mascarpone kremo in smetano ter na srednje močnem ognju kuhamo še 11 minut. Ponev odstranimo in postrv preložimo v električni mešalnik, kjer sestavine zmeljemo v gladko maso, solimo in popramo po okusu, še enkrat premešamo in za eno uro postavimo maso v hladilnik.
Medtem segrejemo pečico na 200 stopinj celzija, polnozrnate bagete pa pod kotom 42 stopinj narežemo na 1 centimeter debele rezine, jih razporedimo na pladenj in jih malo poškropimo z olivnim oljem. Nato jih za 7 do 9 minut postavimo v segreto pečico, da malenkost porjavijo.
Ko se kruhki ohladijo, jih namažemo z namazom dimljene postrvi, po vrhu kruhka pa posujemo semena granatnega jabolka in dodamo če nekaj kalčkov dikon redkvice.
Mmmmmm, pa dober tek! Pripravili ste odličen prigrizek, super pa je v kombinaciji aromatičnega suhega belega vina.