20
okt
okt
Včeraj smo bili del pogostitve kreativnih okusov Ljubljane v okviru festivala Kreativni turizem na Mesecu oblikovanja 2017.
Gre za sodelovanje 5-ih skupin v sestavi gostinec - oblikovalec, pri katerem skupine poiščejo sinergije v kreativni predstavitvi hrane in dobro oblikovanih izdelkih. Kreativnost gostinca se je izkazovala v kreativni pripravi okusov, kreativnost oblikovalca pa z dobro oblikovanim izdelkom.
Mi smo sodelovali z zelo priznanima slovenskima oblikovalcema Rokom Kuharjem in Katjušo Kranjc Kuhar pod blagovno znamko PIKKA. Prva uspešna kreacija v seriji PIKKA je leteči krožnik Circulum.
Ob izdelku, ki preprosto izžareva funkcionalno eleganco in sublimno uporabnost smo zasnovali tudi kreativen koncept sladkega prigrizka, kjer smo izhajali iz legende Ljubljanskega zmaja, ki pravljično izvira iz legende o Jazonu in argonavtih. Blizu izvira Ljubljanice se je moral ustaviti in prezimiti. Tam je živela grozovita močvirska pošast - Ljubljanski zmaj, ki jo je Jazon po junaškem boju ubil. Pravijo, da naj bi bil Jazon tudi prvi Ljubljančan.
Torej rdeča nit pripravljenih slaščic je bila Jazonova ladjica sladko-jesenskega pridiha kostanja, hruške, čokolade, vanilije in suhe brusnice, saj je ravno jesen prekrižala načrte legendarnemu Jazonu. Sladke ladjice so bile pozicionirane na inštalacijo letečih krožnikov jesenskih barv, celota pa simbolizira nastanek Ljubljane.
Jed je naš šef kuhinje, Klemen Grmšek, zasnoval ravno za to priložnost. Hruška, pokuhana v vinu, oblita s čokolado, z dodatkom kostanjeve kreme, vanilije in brusnice, je poskrbela za številne pohvale in ovacije kreativnosti kombinacije okusov.