maj
Sezonska živila so vedno znova aktualna tema, saj
posamezniku ne sme biti vseeno, kakšno hrano uživa.
Naši predniki so jedli lokalno hrano, ki je bila vezana na čas, v katerem so se prehranjevali. Na izbiro so imeli predvsem sezonsko sadje in zelenjavo.
Čas obiranje je praviloma takrat, ko so tovrstna živila najbolj okusna. To živilom daje dodatno sočnost in največjo vrednost hranil. Poznavalci vedno znova ugotavljajo, da tako sezonska zelenjava, kot tudi sezonsko sadje bistveno pripomoreta k povečanju števila antioksidantov v posameznikovem telesu in blagodejno vplivata na telo.
Veliko se piše o sezonskih sestavinah in Supercatering je podjetje, ki sezonskost resnično zagovarja in živi. Je ena naših ključnih vrednot, saj vas želimo postreči z kakovostnimi in zdravimi živili, ki dodajo vrednost catering pogostitvi in sezonsko hrano postavi na piedestal.
Sezonsko sadje in zelenjava prinašata:
- Zdrav obrok – večja hranilna vrednost.
- Okus in svežina sta naše vodilo – vrhunski kuharji se strinjajo, da so sveži sezonski pridelki najokusnejši.
- Raznolikost prehranjevanja skozi leto.
- Podpirajmo lokalne pridelovalce in spodbujamo lokalno samooskrbo.
- Dobro za planet – lokalno nakupovanje podpira čisto okolje in naravo - s tem se vsi trudimo zmanjšati onesnaženost zraka in okolja nasploh.