Apr
Hrana že dolgo ni več le potreba, ampak umetnost, ki je ustvarjena na
krožniku ... ali po novem v kozarčku.
Govorimo o tipu cateringa ali pogostitve, ko je hrana postrežena v kozarčkih, skledicah in je neka vrste kombinacija prigrizkov (fingerfooda) in klasičnih obrokov. Kot opisujejo catering poznavalci, “je prigrizek v kozarčku večji od klasičnega prigrizka in zajema približno četrtino velikosti glavne jedi.
Ta vrsta serviranja in prezentacija cateringa je pravzaprav idealna za vse vrste dogodkov. Na poslovnih dogodkih je super priročno za stoječe pogostitve, mreženje in sproščene poslovne pogovore s sodelavci in poslovnimi partnerji, zasebna praznovanja pa so v soju tisoč in enega kozarčka med drugim tudi popoln scenografski element.
Jedi, ki jih postrežemo v kozarcu, so primerne za vse tiste priložnosti, ko želimo povabljence navdušiti s svojimi kulinaričnimi mojstrovinami. So prava paša za oči, saj so vidne vse sestavine, iz katerih je prigrizek pripravljen. Prigrizki v kozarčkih so kot nalašč za prijetna poletna druženja. Ne le da so zelo enostavne za pripravo, mogoče jih je jesti z žličko in tako se lahko spretno izognemo umazanim rokam, nezaželenim madežem in drobljenju.
Trend se je naprej začel z zajtrkom v skledah in postrežbo priljubljenih smoothiejev s koščki sadja in oreščkov, ovsenih kosmičev, jogurta z žitaricami in sadjem ter podobnih jedi v skledah.
Zelo popularne so sladice, vse bolj pa se v sodobni preobleki na ta način postreže tudi tradicionalne jedi, saj trend raste tudi med dobro znanimi chefi … namreč vedno bolj tudi svetovni chefi iščejo poti, kako živila med seboj povezati na sodobnejši način. Pa dober tek … ali čin – čin … pa naj vam tekne! 😊