Jul
V širšem okolju naše prestolnice se že od nekdaj
prepletajo vplivi različnih kultur in pokrajin, kar se kaže tudi v izjemni
gastronomski ponudbi.
Ogromen kulinarični potencial s pridom izkoriščamo tudi mi, saj s kreativnimi pristopi in z izredno pestro ponudbo lokalne kakovostne hrane tradicionalne jedi preoblečemo v moderno catering preobleko.
Naši kuharji pri pripravi menijev sledijo slovenski in predvsem ljubljanski tradicionalni kuhinji. Ljubljansko kulinariko zaznamuje tudi bogastvo sestavin. Med najbolj značilnimi je zelenjava s predmestnih vrtov. Tudi naš SUPER urbani vrtiček nas pridno nagrajuje za trdo spomladansko delo. Nepogrešljivo je seveda tudi meso, v prvi vrsti govedina in perutnina s kmetij Osrednje Slovenije. Na podeželju so v krušnih pečeh vedno pripravljali izjemen domač kruh, mestne pekarne pa to tradicijo ohranjajo in razvijajo še danes. Tudi naš kruh domače peke je več kot okusen, da o kruhovih pogačah sploh ne govorimo.
Na naše catering menije radi umestimo goveji jezik, kranjsko klobaso, pljukance, telečjo kračo, carski praženec, itd. Vse jedi lahko ponudimo v meniju kot glavne jedi, ali pa jih s pridihom sodobnosti oblikujemo kot kreativen prigrizek.
Več informacij, kot jih posredujete, bolj smo kreativni pri pripravi menija za vas. V gastronomsko bogati pokrajini smo mi še bolj kulinarično kreativni. Ob podelitvi Župančičevih nagrad, smo upoštevali tako Ljubljansko tradicijo z veliko kulturne simbolike.
Prva poezija - Čaša opojnosti
Cocktail s šmarnogorskim jabolčnikom in ljubljansko belo vrtnico
Osvežilni bezgov napitek s svežo meto
---
Druga poezija - Prebujenje
Lončeni lončki rastočih špargljevs čemaževo skuto in olivno, jedilno zemljo
Krompirjeva tortica s koprivno kremo
Ljubljanska ledenka z jajcem
Radič s krompirjem in bučnim oljem
Vodnikova solata
Pečena sezonska zelenjava s sezamom
---
Tretja poezija - Samogovori
Kuhan goveji jezik s hrenovo kremo
Leteči žganci
Žabji kraki
V juhi počasi kuhan volovski rep
Telečji ragu
Pražen prompir
Dušeni zvitki filejev postrvi z lešnikovo kremo
---
Četrta poezija - Sto ugank
Bleki s črnimi tartufi, pripravljeno pred gosti v veliki litoželezni ponvi
---
Peta poezija - Pisanice
Flambiran carski praženec, pripravljen v veliki litoželezni ponvi s pisanico pomak - bornica, vanilija bezgom, lešniki s čokolado, marelica
Ljubljanske skutine palačinke s pehtranom
Jabolčni zavitek
---